Harghita – distracție și voie bună în fiecare zi din săptămână!

Mănăstirea Carta

Județul Harghita îți oferă o multitudine de oportunități de a te distra, punând la îndemâna vizitatorilor atât locații unice, cât și o serie de activități care pot fi realizate aici. De la vizitarea lacurilor sale unice în țară și în Europa (lacul Roșu și lacul Sfânta Ana) și până la plimbările ecvestre din ținutul Gheorghenilor, Harghita îți oferă posibilitatea de a te îmbogăți sufletește cu amintiri de neuitat. Poți încerca bucatele tradiționale ale regiunii, mai ales că majoritate pensiunilor agroturistice dispun de o bucătărie proprie, în care se prepară mâncăruri locale, unele dintre fiind specifice respectivei zone (așa cum este sânge pregătit în ceapă).

Îți poți testa abilitățile în atelierele de olărit de la Dănești și Corund sau poți încerca câteva dintre traseele montane prin Cheile Bicazului. Nu uita de o cură de sănătate în salina Praid sau de una cu sulf în Peștera Pucioasa, una dintre mofetele naturale ale zonei. Mergi la barajele Frumoasă sau Letea ori propune-ți să te relaxezi maxim în Poiana Narciselor. Cu siguranță că o să îți placă vacanța în Harghita, pentru că aici poți vizita locuri, încerca diverse activități și poți avea în mod garantat, una dintre cele mai bune experiențe ale vieții tale!

Lucruri de făcut atunci când ești în vacanță în Harghita

Lista lucrurilor pe care le poți face în Harghita este una lungă, dar, dacă ar fi să alegem câteva activități care sunt musai de făcut, atunci lista ar arăta după cum urmează:

  • masă tradițională harghiteană – cu siguranță că nimănui nu-i place să se aventureze pe nemâncate, așa că o masă după tipicul harghitean o să-ți ofere posibilitatea de a încerca o serie de preparare neobișnuite, originale și savuroase. Varza secuiască și supa de cartofi sunt specifice zonei harghitene, iar dacă ajungi la Praid, atunci o să poți testa aceste preparate cu specific local, pregătite la nivel de artă.
  • Vizitarea Parcului Ivo – este un loc în care natura poate fi observată în toată splendoarea sa, iar animalele sălbatice pot fi văzute cum trăiesc în habitatul lor. Parcul este amenajat pentru astfel de aventuri, cu puncte de observație, așa că te vei bucura de o experiență de neuitat.
  • Meșteșugit în atelierele din Corund – această zonă a Harghitei este recunoscută pentru obiectele sale din ceramică și pentru tehnica de pictare pe smalț. Ceea ce puțini vizitatori știu, este că meșterii localnici pot realiza adevărate minunății și din iască. Rezultatele sunt întotdeauna spectaculoase, așa că, dacă îți dorești să încerci ceva original, atunci trebuie să mergi în aceste ateliere de meșteșugit.
  • Plimbare ecvestră în Gheorgheni – dacă ți-ai dorit vreodată să încerci să călărești un cal din rase Lipițan, atunci aceasta este ocazia perfectă de a o face. Optează pentru o ședința de plimbare călare atunci când ajungi în zona Gheorghenilor și o să ai parte de una dintre cele mai captivante plimbări din viața ta.
  • Experimentează zborului fluturilor la Praid – pentru cei care își doresc să observe variate specii de fluturi într-un zbor colectiv minunat, atunci vizitarea Casei Fluturilor din Praid trebuie să se regăsească pe lista lor cu lucruri de făcut în Harghita.
  • Vizitarea Peșterilor Urșilor și de Gheață – este o experiență deosebită, fiindcă îți permite să intri în contact cu o parte din frumusețile din subsolul județului Harghita. Chiar dacă la Peștera Urșilor traseul este ușor dificil, cu siguranță că fiecare pas pe care îl vei face te va aduce mai aproape de minunile naturale de aici.
  • Vizitarea mănăstirii Carta – reminescențele fostei mănăstirii Carta ilustrează într-un mod ideal frumusețea construcției originale. Turnul înalt, basoreliefurile și inscripțiile care s-au păstrat îi vor aminti vizitatorului că omul este unul dintre cei mai minunați meșteri pe care natura i-a zămislit.
  • Vizitarea salinei de la Praid – este una dintre experiențele care se recomandă vizitatorilor ce ajung în această zonă. Coboară pe cele două sute de trepte din salină și respire aerul atât de binefăcător din interior. Încearcă și bazinul cu apă sărată, care se află la suprafață, pentru a beneficia de o experiență completă.
  • Festivalul Narciselor – pentru iubitorii de frumos, natura pregătește în fiecare an un regal floral, pe poienile de la Vlăhița, iar oamenii locului îl completează cu dansuri populare și cântece tradiționale harghitene. Este un festival care îmbină frumosul în toate formele sale, așa că este un lucru de bifat pe lista oricărui turist care ajunge în zona.
  • Izvoarele de apă minerale – să te bucuri de apele minerale de la Bilbor și Borsec în mediul de generare natural este cu mult mai benefic decât dacă ai încerca varianta lor ,care se comercializează în magazine.

Frumusețea Harghitei i se va relevă turistului la fiecare pas pe care îl face, de la bisericile de tip fortificat și până la cele de diverse rituri ori prin vizitarea castelelor sau a muzeelor din zonă. Descoperă Harghita și toate minunățiile sale, bucurându-te de unul dintre cele mai spectaculoase județe ale României!