România – țara contrastelor, dar o țară de legendă!

Stradă în Transilvania

Devenită membră a Uniunii Europene în anul 2007, România este una dintre țările care îmbogățește cultura europeană și internațională prin frumusețea și unicitatea sa. Împărțită în 42 de unități administrative (județe), țara cunoscută în lume mai ales din scrierile lui Bram Stoker, este un loc de legendă, care transcende orice alte păreri și idei preconcepute. România se recomandă prin oferta sa deosebită în materie de monumente ale naturii și prin vasta sa cultură, atât de bine reprezentată în lume de unii dintre marii săi artiști, precum Eliade, Brâncuși, Enescu, Cioran sau Eminescu.

Chiar dacă poate fi considerată o țară a contrastelor, România rămâne un punct de referință din perspectiva istoriei, culturii și a obiectivelor sale turistice. Astăzi, așezările românești îmbină într-un mod eclectic stilurile tradiționale cu elementele moderne, totul într-un mod original, care îi conferă unicitate. România se identifică la fel de bine cu Ateneul Român, dar și cu Cimitirul Veseliei de la Săpânța, așa cum rezonează și cu bisericile sale fortificate din Transilvania, cu mănăstirile din Moldova sau cu cele mai noi clădiri din capitala București. Dincolo de legenda lui Dracula, personajele istorice reale, precum Mihai Viteazul, Regele Carol, Ștefan cel Mare sau Vlad Țepeș sunt exemple ale rezistenței României în fața celor care au vrut “pământ și apă” de pe aceste meleaguri.

România – țara care surprinde!

De la Marea Neagră și până în vârful cel mai înalt (Moldoveanu, înălțime 2544 metri), România este o țară care surprinde. Se clasează pe locul 4 în topul european al țărilor cu cele mai extinse rețele de transport în comun de suprafață la nivel de oraș (București), dar populația sa s-a diminuat de la ultimul recensământ din 2011 (atunci când numără puțin peste douăzeci de milioane de locuitori). Este țara europeană cu unul dintre cele mai mari numere de comunități de români din diaspora și a dat lumii religia unitariană.

Pentru cei care sunt amatori de recorduri, în România se găsește cea mai îngustă stradă la nivel de Europa (strada Sforii), iar primul oraș care a beneficiat de iluminat stradal a fost tot în România (Timișoara, 1884). Urmele omului inteligent (homo sapiens) prelevate din Peștera cu Oase s-au dovedit a fi unele dintre cele mai vechi din zona Europei. Tot în România se găsește și cea mai înaltă biserică din lume (construită integral din lemn) la Săpânța-Peri (78 metri), dar și cea mai înaltă sculptură (Cazanele Dunării).

România excelează într-o mulțime de domenii, iar frumusețile sale naturale și artificiale continuă să atragă privirile celor din străinătate. De la Palatul Parlamentului (fosta Casa Poporului) și până la barajul Vidraru, de la Castelul Peleș și până la frumoasele stațiuni de pe Valea Prahovei, România este locul pe care îți dorești să-l vizitezi. Aici vei găsi unele dintre cele mai spectaculoase muzee, atât de interior, cât și de exterior (Muzeul Satului și Muzeul Astra sunt etalon în materie de prezentare a istoriei tradiționalismului și vieții din mediul rural).

Țara aceasta este, dincolo de cifre, un mediu în care orice persoană poate avea parte de o experiență impresionantă, atunci când începe să îi parcurgă istoria, să-i descopere relieful și să încerce ospitalitatea românească. România te va impresiona, fie că ești cetățean al acestui stat, aflat în căutarea unei destinații turistice care să-ți umple sufletul de bucurie sau dacă ești un străin care dorește să aibă parte de o experiență de neuitat. Vizitează România, țara care te va surprinde la fiecare pas!

România – vacanțe perfecte, concedii de neuitat!

De la un capăt la altul, România este o destinație turistică prin excelență! Cele trei regiuni tradiționale (Muntenia, Moldova, Transilvania) dispun de o multitudine de obiective de vizitat, atât de tip natural, cât și create de om. Castelul Peleș, Palatul Parlamentului, mănăstirile din Moldova, bisericile de tip fortificat din Transilvania, Peștera Scărișoara, orașele medievale fortificate din zona Ardealului, muzeele în aer liber, Delta Dunării sau lacurile Sfânta Ana și Roșu sunt doar câteva dintre atracțiile care recomandă România oricărui călător.

Pentru cei care își doresc să descopere România de dincolo de statistici și date oficiale, adevărata țară o poți vedea pas cu pas, prin intermediul drumețiilor și a traseelor turistice. Bucură-te să descoperi locuri vechi, oameni noi și frumuseți care te vor încânta și te vor face să apreciezi România la adevărata ei valoare!